Over ons – Huisartsenpraktijk Hofman en Kremers – Berkel en Rodenrijs
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Hofman en Kremers
Klapwijkse Zoom 101 2652 CG
Berkel en Rodenrijs

Over ons

We zijn een goed georganiseerde praktijk met een goed op elkaar ingespeeld team van twee huisartsen en hun assistentes en praktijkondersteuners somatiek en GGZ. Ieder heeft zijn taak, samen hebben we als doel onze ruim 3000 patiënten op een veilige en betrokken manier de juiste, persoonlijke zorg te bieden. Wat ons kenmerkt is betrokkenheid en persoonlijke aandacht, stabiliteit en betrouwbaarheid. We houden van ons werk. Er wordt gewerkt volgens de richtlijnen van het Nederlands Huisartsen Genootschap. Wij bieden naast afspraken voor de spreekuren en visites de mogelijkheid tot het gebruik van een digitaal patiëntenportaal. Via het portaal kunt u online afspraken maken, een herhaalrecept aanvragen, een bericht sturen of vraag stellen en online uw dossier inzien. Ook het aanvragen van reisadviezen is mogelijk.

In onze praktijk kunt u bij de assistente op indicatie terecht voor oren uitspuiten, vaccinaties en injecties, hechtingen verwijderen, bloeddruk meten, het aanstippen van wratten, glucose- en hemoglobine-metingen, hartfilmpjes, holter-diagnostiek en enkelarm-indexmetingen. De praktijkondersteuner somatiek verricht op indicatie longfunctie-metingen, 24 uurs bloeddrukmetingen en diverse onderzoeken m.b.t. het algemeen functioneren. Zij verzorgt geprotocolleerde spreekuren voor suikerziekte, astma en COPD, ouderen en cardiovasculair risicomanagement. De praktijkondersteuner GGZ verzorgt spreekuren voor veel voorkomende psychosociale problemen.

Meer zorg onder één dak

De praktijk is mede-oprichter van Gezondheidscentrum Klapwijk, dat in 2015 van start is gegaan. In het centrum zijn twee andere huisartsenpraktijken gevestigd: de Groenzoom en praktijk Hoppenbrouwers. De huisartsen hebben allemaal hun eigen patiënten en personeel, maar maken wel gebruik van een gezamenlijke balie. Daarnaast werken we nauw samen met Fysiotherapie Berkelhoek, Villa VIP kinderspychologen en Forta Psychologie. Op parttime basis worden spreekuren verzorgd door mevrouw J. Brookman, Belife Diëtetiek, de heer N. Broen van het Centrum Orthopedie Rotterdam, mevrouw T. van Leeuwe, Footmore podotherapie, mevrouw T. de Hoog, pedicure en Emergo, ergotherapeuten. Via STAR-SHL kunnen patienten bij ons dagelijks bloed prikken en is wekelijks echografie en maandelijks fundusscopie mogelijk. Met al deze disciplines onder één dak hopen wij u hoogwaardige, brede en professionele zorg te bieden. Op de Klapwijkse Zoom is voldoende parkeergelegenheid en bus 174 stopt direct voor de deur.

Het zorggebied van de praktijk strekt zich uit van de Oude Bovendijk (Zuid) tot de Munnikenweg (Noord) en de Berkelseweg en Oosteindeseweg (Oost) en de Strikkade en de Polderweg (West). Woont u buiten deze grenzen dan wordt het onveilig in geval van spoed op tijd bij u te zijn en wordt u verzocht een huisartspraktijk bij u in de buurt te zoeken.

De Huisartsenzorg staat onder druk

We vinden dat in Nederland iedereen terecht moet kunnen bij een huisarts. Maar dat staat onder druk. De werkdruk in de huisartsenzorg is hoog en wanneer we patiënten verwijzen naar het ziekenhuis en de ggz zijn er vaak lange wachtlijsten.

We willen meer tijd hebben voor onze patiënten, minder drukte in de avond-, nacht- en weekenddiensten, betaalbare huisvesting voor alle huisartsenpraktijken, dat de wachtlijsten in ziekenhuizen, de ggz en jeugdzorg worden opgelost. De komende tijd zullen we ons hiervoor hard maken bij de overheid.